اخر حاجه بقى فى مهرجان القطايف يا جماعه
لعشاق الشيكولاته الى زي حلاتي كده هانعملها قطايف بالشيكولاته
انا عندي ابن اختي طالعلي كده بيموت فى الشيكولاته وانا كنت عازماهم وقالي انا عايز حاجه بالشيكولاته قعدت افكر اعمل ايه يكون رمضاني وبالشيكولاته واخترعت هذا الموضوع وطلع ناجح جدا جدا الحمد لله
طبعا هانحتاج مقدار عجينة قطايف
وهانعمل مقدار من كريمة الباتسيرر بالشيكولاته او كاستر عادي بالشيكولاته يمشي برضه
هاتلاقوا الكريمه بتاعتي لونها غامق اوي ده لانى باستعمل كاكاو خام مش كاكاو عادي
باجيبه من عند بتوع لوازم الحلوانيه
ينفع نعلها على شكل قرطاس برضه زي القطايف بالكريمه
انما انا لقيت انسب شكل له الى هو القطايف المربعه الى بيكون شكلها كده لقيت شكلها اوضع فى الصوره دي عن صورة الشيكولاته
طبعا هانقفلها وبعدين نقليها وبعدين نطلعها نصفي زيتها ونسقطها فى الشربات بس مش هانسيبه كتير يادوب كده تنزل وتطلع
لان احنا هانحط عليها شيكولاته فمش عايزنهاتبقى مسكره اوي
بعد كده هانحط الكريم باتسيير او الكاستر فى قرطاس الكريمه ونعمل داخل كل واحده ورده زي الى فى الصوره ده
وبعد كده يكون عندنا صوص شيكولاته جاهز نحد على وش كل واحده معلقه صوص شيكولاته زي الكام واحده الي فى النص دول كده
ممكن نستغنى عن صوص الشيكولاته برضه عادي وممكن نرش مكسرات مثلا
انما الحقيقه صوص الشيكولاته بيبقى جامد جدا
وبعدين نسيبها بقى فى التلاجه وناكل بقى بالف هنا
خلاااااااااص كده حلويات رمضان قفلنا علينا مع انى كنت مجهزه شوية جلاش ما لهمش حل
بس خلاص ما عادش وقت بقى عايزين نتكلم عن الكحك ان شاء الله اول لما اعمل هاجيب لكم الصور ونشتغل سوا
يلا نشوفكم على خير
كل سنه وانتم طيبين
هناك 17 تعليقًا:
اخيرا القطايف بالشيكولاته
واللى انا منتظراها من اول ما عرفت بيها منك
بجد تسلم ايديكى ياتوتة
شكلها حلو اوى واكيد طعمها احلى
هاجرب واقولك على الاخبار يا جميل
ايه دا هو انا اول تعليق ؟
وكمان على ايه ؟
على القطايف اللى الكل منتظرها
حلو والله
قولي لي يا سكر ينفع أحشي القطايف بالكاسترد و بعدين أقليها ؟؟؟؟؟
جوبيني يا عسل أنا نفسي فيها
أنا بقصد الشكل التقليدي للقطايف
اه نسيت اكتبي لي من فضلك مقادير القطايف اللي انت بتعمليها
ممممممممممممم
فتحتي نفسي عالشوكلاتة بجد خطيررررة
انا مش بعرف حشوات للقطايف غير المكسرات او القشطة او التمر بيكون جنان
لكن ماشاء الله عليكي طرق خطيررررة يارب اقدر اطبقها
تسلم ايدك ياعسل
:)
ااااااااااااااااااااانا جيت ههههههههه
احم احم
انا طبقت المقادير والعجينه وحشيت القطايف قشطه التاج
لان الوقت قرب يأذن وانا لسه ماخلصت لاني بشتغل لوحدي
وكان الطعم
امممممممممممممممممممممممممم
يجنننننننن اخواتي عجبتهم اووووي وقولتهم حأعملها مره تاني بس تساعدوني
بجد انا عمري ماعملت القطايف ابداااا
وعملتها اول مره بطريقتك واهي مش حأتكون اخر مره كمان :)
مرسي
ريم
اوك يا جميل هاستنى النتيجه
نكهه
بصي انا جربتها قبل كده قرفتني اوي اوي
اولا تقفيلها بيكون صعب اوي وكمان بتفتح فى الزيت وبتبقى مشكله
وكمان بتضطري تحطي حشو قليل عشان تعرفي تقفليها ولازم تكون حجمها كبير شويه
بصراحه لقيتها رخمه خالص
اعملي القراطيس او المربعات دي هاتلاقيها احلى واسهل
مقادير القطايف ازاي يا نكهه تقصدي العجينه ؟؟
ما انا كاتبه مقادير كل حاجه
حددي يا جميل
نواره
اها انا جربتها بالتمر برضه بتبقى حلوه اوي
يلا جربي يا جميل وقوليلى تسلمى يا قمر
شيكولاته
اوعى السريع
بعدين افرضى غلطنا بقى وكلناكي مع القطايف
نورتي يا جميل
الله عليكى يا شيكولاتتنا انتى بجد جميلة ما شاء الله عليكى وشكلها جديد
وفكرة جديدة وفى رمضان
لا بقى لازم تاخدى بوسة بقى بالعافية وانا متلحوسة بالشيكولاتة بقى
تسلم ايديك يا حبيبتى
أسفة يا عسل أصلي غلط في الكتابة أنا قصدي القطر اللي انتي بتعمليه و كمان مقادير الكاسترد علاشان الحشوة
شكرا جدااا يا عسل
حجربها في اليومين دول
نكهه
بصي يا جميل بالنسبه للقطر
هاقولك القطر العادي
2 كوب سكر +كوب ماء ونحطه على النار لحد لما يتقل شويه بس مش اوي عشان القطايف تتشربه وما تبقاش ناشفه
انا احيانا باعمل القطر خفيف شويه وازوده عسل جلوكوز وده موجود عن بتوع لوازم الحلوانيه بيخلي الشربات تقيل وفى نفس الوقت مش مسكر ومش بيخلي الحلويات تبقى طريه وبايشه
لكن عادي ممكن القطر العادي
بالنسبه للكاستر
ممكن تعملي كريم باتسيير يا نكهه بيبقى جميل اوي ودي وصفته موجوده عندك انا حاطله لها وصله على الموضوع
وممكن تعملي كاستر او مهلبيه
بالنسبه للكاستر هاتحطي 3 كوبايت حليب على النار ولما تدفى تخدي منهم كوبايه وتدوبي فيها 3 معالق مسحوق كاسترد ولما الحليب على النار يغلي نحطله 3 معالق كبيره سكره وندوبها وبعدين نتحط الحليب الى الدافي الى احنا دوبنا فيه الكاسترد
او تنفذي التعليمات الى موجوده على عبوة الكاسترد
ولو مافيش كاسترد ممكن تستخدمي النشا وتعمليها مهلبيه برضه هاتمشي
انا بقى باحب الكريم باتسيير بس لو هاتعمليه فى القطايف ابقى حطي مع الدقيق معلقة نشا
ولو فى اي استفسار قوليلى
يلا بقى عشان نعمل الكحك
مي
ميرسيه على البوسه والنبى مسكره وطعمه
ههههههههههه
نورتي
شكرا يا عسل ان شاء الله التطبيق في القريب العاجل
زورى موقع باتيه وانتريه لكى تتعرفى على طريقة عمل الكنافة بالمانجو فى المنزل باسهل الخطوات حيث يتميز موقع باتيه وانتريه بانه من افضل مواقع الطبخ
http://www.pntre.com/how-amel-knafeh-cream-mango/
إرسال تعليق