السلام عليكم
وبعد كام يوم من البهدله العامه اخيرا هانزل بوست يا قوم
اليكم الكيك باسهل طريقه ممكن تعملي بها الكيك ويطلع تحفه ان شاء الله
طبعا انا معلش الصور لماها من كل حته شويه يارب تكون معقوله
انا هاعمل كيك بس كده ساده وبعد كده هانعمل عليه ادخالات بقى ومواضيع كتير
دي الطريقه الاساسيه للكيك بالنوسبه ليا يعنى
انا عارفه ان فى طرق كتير وحاجات كتير اوي بس زي ما بيقولوا كل شيخ وله طريقته
هيا بنا نعمل
المقاديــــــــــــــــــــر:
3كوب دقيق ( خاص بالحلويات)
2كوب زيت دره او عباد شمس( يمكن استعمال الزبد او السمن بدلا من الزيت)
2كوب سكر مش لازم مطحون بس يكون ناعم افضل
ملعقه سمن بلدي( للنكهه يعنى) وممكن نص كوباية قشطه بس فلاحي يا معلم وده في حالة استخدام الزيت
3 ملعقه كبيره بكنج بودر ( كيسين )
1كوب زبادي او حليب
6بيضات /فانيلياّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّّ
******************* *******
الطريقــــــه:
اولا : يخفق البيض باضافه الفانيليا ,
وينخل الدقيق ويضاف اليه البكنج بودر
ثانيا: نحضر اناء عميق نضيف السكر + الماده الدهنيه ويخفق بالمضرب الكهربي لمده 3 دقائق تقريبا حتى يصبح متجانس
ثالثا: يضاف اليه البيض المخفوق مع الفانيليا ونعاود الخفق بالمضرب الكهربي لمده 3 دقائق حتى يتجانس مره اخرى ثم يضاف الزبادي او اللبن الحليب ونخفق ايضا حتى يتجانس تماما
رابعا: يضاف الدقيق بالتدريج مع التقليب بالملعقه في اتجاه واحد على طريقة دائره ونصف قطر
( يعنى نعمل دايره ونقطعها بنصف قطر بعدين نشيل المعلقه ونبدأ تاني دايره من نفس المكان والاتجاه ونعمل نص قطر وهكذا)
الى ان يختفي الدقيق ونضع غيره وهكذا حتى ينتهى المقدار
وبيبقى شكل العجين كده زي الصوره دي
وطبعا النكهات بقى براااااااحتكم ممكن نحط شيكولاته انا باحبها تقيله زي كده
يا اما تجيبى كاكاو وتحليه فى مايه او شيكولاته وتسيحها فى حمام مايه سخنه كده يعنى
وممكن تحطي قرفه او نسكافيه بيبقى يجننننننن وممكن جوز هند مع العجين واي نكهه تحبيها ان شاء الله تمشي
وممكن تعملي خليط من نكهتين زي كده مثلا
وبتطلع زي طبق الكيك الى فوق خالص ده
الكميه الى احنا عاملاناها فوق دي تعمل صنيتين متوسطتين
خامسا: نحضر صنيتين متوسطتين ويبطنوا جيدا( بدهنها السمن ثم رش الدقيق عليها) ونصب العجين فيها وندخلها الفرن على درجة حراره 170 مئويه وتنضج بعد حوالي 20 دقيقه
وبتطلع شكلها كده يا حلوين
ما تفتحوش الفرن كل شويه عشان ما تهبطش على الاقل فى اول عشر دقائق ما تفتحهوش خالص
*لمعرفة اذا كانت نضجت من الداخل يمكن غرس سكين جاف فى منتصفها لو طلع نظيف لا يحمل عجين تبقى استوت:d
وبالهنا والشفا يارب
وادعولي بقى لما تجربوها بس مش تبوظوها بقى
بس كده يا حلوين
هناك 11 تعليقًا:
مممممممممممممممممممممم
ريحة الكيك طالعة جنان
و الله مالي شغلانة غيرك وراكي وراكي
هههههههههههههههه
كيك رائع و سهل جدا غير متعب
ان شاء الله أجرب بس بعد الفراخ طبعا
و الطعمية و الكشري أه علاشان النضام
ههههههه
موووووووحح و الله الشرح عندك جميل جدا و كأنك بتتكلمي مع حد قدامك
ما شاء الله عليك
بالنسبة ليا الكيك ميبقاش كيك بجد الا اذا كان بالشوكولاتة وبعض الناس مش بيحبوها يبقى فكرة خلط الابيض مع الشوكولاتة هترضى كل الازواق مممممممممم.
بجد انتى فتحتى نفسى اقوم اعمل كيكة
تسلم ايدك يا حبيبتى ايه الكيكة الحلوة دى هتبوظ الريجيم بس يلا هتتعمل يعنى هتتعمل
انا بعملها وبتطلع حلوة برضه اسمها الكيكة الرخامية
كمان بيبقى شكلها حلو وجديد
تسلم ايديكى يا عسل
صبرني الجميلة
يا ريت تخشي لمدونتي عندي ليكي
blog award
يا ريت يعجبك
نكهه
يا جميل والله انا باحبك خالص ومستنيه ابداعاتك الجميله
وعنيه اروح البلوج حالا
دعاء
اه يا دعاء فعلا انا باعمله عشان كده
انا هابقى اقولكم على طريقة الرخاميه دي كمان تطلعوا منها اشكال حلوه ازاي
تحياتي
مي
تسلمى يا عسل
ايوه فعلا اسمها الكيكه الرخاميه
نورتي
شكلها كده هتكون جميله
انا كتبت المقادير
وان شاء الله هجربها وارد عليكى
السلام عليكم ورحمتة وبركاتة انا كنت بشوف المنتدى بتاعك اول مرة بس عجبنى جدا وقومت عملت الكيك الرخامى طلعت فى منتهى الروعة بس فى مشكلة رائحة البيض ظهرة اوى اعمل اية علشان تروح
ابتسامه حزن
نورتي
اروى
مرسي يا جميل ومتشكره
بس ريحة البيض دي ابقى زودي الفانيليا شويه
اوقات البيض نفسه بيكون زي ما بنقول زفر زياده
زودي الفانيليا وحطي نص معلقة عصير لمون على البيض وانتى بتضربيه
وبالهنا يا جميل
إرسال تعليق